Zoeken

Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune valt Marokko opnieuw aan

16 juli 2020 - 14:10 - Wereld

©

Abdelmadjid Tebboune, president van Algerije, heeft Marokko opgeroepen om af te zien van alle plannen om militaire bases of kazernes bij de grenzen met zijn land te bouwen.

"De bouw van militaire bases aan onze grenzen is een vorm van escalatie die moet stoppen.", verklaarde het staatshoofd in een interview met het Frans blad l’Opinion.

Volgens Tebboune heeft Algerije bovendien geen enkel probleem met Marokko. "Wat ons betreft, hebben we geen enkel probleem met Marokko en zijn we enkel gefocust op de ontwikkeling van ons land. Onze Marokkaanse broeders denken blijkbaar niet hetzelfde.", aldus de president.

Tijdens het interview sprak Abdelmadjid Tebboune ook over de Sahara. "Voor hen heeft de Arabische Democratische Republiek Sahara haar plaats niet op de wereldkaart. Het is dus aan hen om de dialoog aan te gaan met het Polisario. Als de Sahrawi’s hun voorstellen accepteren, zullen we dat toejuichen.", aldus Tebboune, volgens wie de steun van Algerije aan de onafhankelijke bewegingen "bijna dogmatisch is".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team