Live: wedstrijd Marokko-Algerije

4 juni 2011 - 13:48 - Sport

©

Marokko en Algerije spelen vandaag, zaterdag 4 juni, de returnwedstrijd voor de African Cup of Nations 2012. Bladna.nl geeft je een live-overzicht van deze wedstrijd!

De wedstrijd Marokko Algerije begint vanavond om 21u GMT (22u in België en Nederland) te Marrakesh.
 Je kan de voetbalwedstrijd Marokko - Algerije live via satelliet volgen op Al Aoula (Nilesat en Hotbird).
 9u00: Het Stadium van Marrakesh opent zijn deuren aan de fans.
 Een indrukwekkende veiligheidsvoorziening van 10.000 politiemannen is rond het stadium ingezet.
 20u55: De twee teams komen het veld op voor een volle stadium van Marrakesh. De Atlasleeuwen dragen een witte t-shirt en rode short.
 20u57: Het Algerijns volkslied wordt gefloten.
 20h58: Het Marokkaans wordt gezongen en vergezeld van een gigantische tifo waarop je "Allah Al Watan Al Malik" kan lezen.
 21h00: begin van de voetbalwedstrijd Marokko - Algerije

5e minuut: Eerste doelpoging van Marokko door Marouane Chamakh, nr 17
 21e minuut: Vrij licht en kalm spel, mogelijkheden voor beide teams, vooral voor Marokko.
 24e minuut: Derde corner voor Marokko

26e minuut: DOEL VOOR MAROKKO van Mehdi Benatia!!

30e minuut: Na de eerste doel blijkt de match veel actiever. De Algerijnen proberen terug te komen in de wedstrijd maar Marokko heeft duidelijk meer mogelijkheden
 32e minuut: Heel mooie doelpoging van Youssef Hadji
 33e minuut: Vijfde corner voor Marokko
 Veel Marokkanen uit het buitenland zijn aanwezig, velen van Nederland
 34e minuut: Zesde corner voor Marokko
 36e minuut: De bal wordt sinds vijf minuten gehouden door de Atlasleeuwen

38e minuut: TWEEDE DOEL VOOR MAROKKO van Marouane Chamakh!!

40e minuut: Mooie vrije schop van Algerije, gevaarlijk voor Marokko
 42e minuut: Doelpoging van Algerije door Madjid Bougherra, de bal kaatste tegen de doelpaal
 45e minuut: 2 minuten extra speeltijd

Einde van de eerste helft: overzicht

Mooie eerste helft voor de Marokkanen met een eerste doelpunt van Mehdi Benatia op de 25e minuut. Marokko maakt de Woestijnvossen af op de 38e minuut door een tweede doel van Marouane Chamakh. Abdelhak Benchikha, Algerijnse coach, zal waarschijnlijk spelers veranderen tijdens de tweede helft en een agressiever spel proberen te spelen. Het zal hem veel moeite kosten om zijn team te doen winnen.

Tweede helft (22u05)

46e minuut: Mooie poging van Marouane Chamakh om te scoren
 47e minuut: Corner voor Marokko
 49e minuut: Corner voor Marokko
 50e minuut: Gevaarlijke schot van Ossama Assaidi
 53e minuut: Mbark Boussoufa et Youssef El Arabi warmen zich op, de coach blijft dus de voorkeur geven aan een aanvallend techniek
 55e minuut: Meerdere mislukte pogingen voor Marokko, de Algerijnse team geeft de verdediging op om zich te focussen op de aanval
 57e minuut: Gele kaart voor Jamal Alioui
 59e minuut: 9e corner voor Marokko

60e minuut: DERDE DOEL VOOR MAROKKO van Youssef Hadji

1-2-3 VIVA MAROKKO

63e minuut: Het spel wordt gevaarlijker voor Marokko, de Algerijnen zijn agressiever in hun spel

68e minuut: VIERDE DOEL VOOR MAROKKO van Ossama Assaidi

70e minuut: Verandering bij de Algerijnse Spelers, El Arabi Bilal in
 71e minuut: Mooie doelpoging van Marokko, de Algerijnse spelers duidelijk uitgeput
 71e minuut: Een supporter treed het veld binnen maar wordt onmiddellijk gestopt
 74e minuut: Adil Hermach uit, Mohamed Chihani in voor Marokko
 80e minuut: Mbark Boussoufa in, Ossama Assaidi uit voor Marokko
 82e minuut: Gele kaart voor de Algerijnse Djamel Eddine Mesbah
 84e minuut: Youssef El Arabi in, Youssef Hadji uit voor Marokko - Marokko blijft kiezen voor een zware verdediging, nieuwe doelpunten in zicht!
 86e minuut: doelpoging van Youssef El Arabi, nog maar 2 minuten in spel
 87e minuut: Mooie schot van Mbark Boussoufa, corner voor Marokko
 90e minuut: 5 minuten extra speeltijd
 92e minuut: Gele kaart voor de Algerijn Khaled Lemmouchia

Einde van de wedstrijd, Marokko wint 4-0 en haalt daarmee de 3 punten van het spel binnen voor de Afrika Cup 2012.