Zoeken

Marokko: agenten in Tanger opgepakt voor cocaïnehandel (video)

4 januari 2019 - 16:00 - Marokko

©

Meerdere politieagenten werden deze week in Tanger gearresteerd voor hun vermeende betrokkenheid bij de smokkel van cocaïne.

Volgens Assabah werden maandag vier agenten door de Procureur des Konings ondervraagd. Ze worden ervan verdacht het beroepsgeheim te hebben geschonden. Samen zouden ze in Tanger ook een gezochte verdachte in een drugszaak hebben geholpen om uit de handen van de politie te blijven.

De verdachten zijn volgens het blad een hoofd brigadier en drie brigadiers. Ze zouden onder meer een mobiele telefoon aan een gevangene hebben bezorgd zodat hij met een gezochte crimineel in de zogenaamde "cocaïne van Dakhla" zaak uit 2016, zou kunnen communiceren. Dankzij de telefonische gesprekken tussen de twee lukte het meerdere verdachten om aan de politie ontsnappen. Een smokkeloperatie van een grote hoeveelheid harde drugs die de politie op het spoor was, werd toen ook afgeblazen.

In 2016 had de BCIJ ruim 1230 kilo cocaïne onderschept in het zuiden van het land. Het was één van de grootste cocaïnevangsten ooit van de Marokkaanse veiligheidsdiensten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team