Zoeken

Marokko houdt vol: Afrika Cup 2015 moet uitgesteld worden

15 oktober 2014 - 14:06 - Sport

©

De beslissing van Marokko om de Afrika Cup 2015 uit te stellen werd voorgesteld door het ministerie van Gezondheid, als gevolg van de snelle verspreiding van het Ebola-virus. Marokko ziet niet af van een uitstel en heeft drie oplossingen.

Een eerste oplossing is simpelweg de uitstel van de competitie tot in de zomer van 2015. Dat geeft het land en de wereld een paar maanden de tijd om te zien hoe de bestrijding van het virus wordt aangepakt.

Een tweede voorstel is om de Afrika Cup 2015 ronduit te annuleren. De volgende cup in 2017 zou dan opnieuw in Marokko worden georganiseerd.

Een derde en laatste idee is het kampioenschap pas in 2016 te houden. Dit voorstel heeft echter bijna geen kans van slagen. Afrikaanse competities worden namelijk nooit in hetzelfde jaar gehouden als internationale competities zoals het Wereldkampioenschap voetbal.

Op 3 november zal de baas van de Afrikaanse voetbalbond Issa Hayatou een meeting hebben met de Marokkaanse autoriteiten. Waarschijnlijk zal de voetbalbond zijn beslissing een dag eerder al genomen hebben, tijdens een vergadering van de bond in Algiers.

Bladna.nl