Zoeken

Belachelijk: Marokko vraagt uitstel Afrika Cup uit angst voor Algerije

10 november 2014 - 19:59 - Sport

©

Marokko heeft definitief voor een uitstel van de Afrika Cup 2015 gekozen uit vrees voor een Ebola-uitbraak. Het kampioenschap was begin volgend jaar in het koninkrijk gepland. Volgens een bekende Algerijnse krant is de reden van de uitstel echter heel anders...

Geen vrees voor Ebola of andere gezondheidsoverwegingen volgens El Watan. De Algerijnse krant schrijft zonder blikken of blozen dat Marokko de Afrika Cup wil uitstellen omdat het land bang is dat de Atlas Leeuwen vernederd zouden worden door de andere deelnemende landen, met name Algerije!

"Met een nationaal team van middelmatig niveau, vreesden de Marokkaanse autoriteiten simpelweg een vernedering op eigen veld. De Atlas Leeuwen zijn 88e wereldwijd en 24e in Afrika, ver achter Algerije, nummer één in het continentaal klassement en 15e in de FIFA-wereldranking", schrijft de Algerijnse krant met veel serieus.

Het is dus de aanwezigheid van het Algerijns team in Marokko die de Marokkaanse sportorganisaties ertoe heeft gebracht een uitstel van het kampioenschap te vragen. En er zijn mensen die dit geloven. Belachelijk!

Filmpje van één van de laatste duels tussen Marokko en Algerije

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team