Zoeken

Marokko verliest miljoenen en mist twee Afrika Cups

15 november 2014 - 15:04 - Sport

©

Marokko weigerde begin deze week de Afrika Cup zoals gepland in januari te hosten. De voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond sprak in een interview met l’Équipe over de sancties die het Koninkrijk mag verwachten.

Marokko mag niet deelnemen aan de twee komende Afrika Cups en zal, volgens een snelle berekening van AFP, ruim 20 miljoen dollar aan schadevergoeding moeten betalen.

"We zullen de regelgeving volgen, dat wil zeggen een eliminatie op de twee komende edities van de Afrika Cup. Daarnaast moet de financiële en morele schade worden berekenend", aldus Hayatou.

Issa Hayatou sprak ook over de onmogelijkheid om dergelijke competities uit te stellen, vooral in Afrika. "Wij Afrikanen kennen onszelf. Als we deze Afrika Cup annuleren, wordt het een voorbeeld voor andere landen."

Uit deze verklaringen blijkt duidelijk dat de gezondheid terzijde wordt gelegd en er vooral wordt gekeken naar het financieel aspect. "We zouden geen sponsors meer vinden, geen geloofwaardigheid meer hebben", aldus Hayatou.

De volgende editie van de Afrika Cup zal uiteindelijk in Equatoriaal-Guinea plaatsvinden. Marokko weigerde het kampioenschap te hosten als gevolg van de Ebola-uitbraak in Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team