Zoeken

Afrikaanse voetbalbond straft Marokko: geen Afrika Cup in 2017 en 2019

6 februari 2015 - 18:43 - Sport

©

De Afrikaanse voetbalbond heeft na weken wachten een strenge sanctie tegen Marokko uitgesproken omdat het land weigerde de Afrika Cup 2015 te organiseren vanwege het risico op een Ebola-uitbraak.

Marokko is voor vier jaar geschorst van alle Afrikaanse competities. Het land zal dus niet mogen meedoen aan de Afrika Cup’s in 2017 en 2019. Marokko zal ook een boete van 8,9 miljoen euro moeten betalen.

De organisatie van de Afrika Cup 2015 was twee jaar geleden aan Marokko toevertrouwd. Maar uit vrees voor Ebola had het land in oktober vorig jaar aan de Afrikaanse voetbalbond gevraagd om het tornooi uit te stellen. Na weken onderhandelen besloot de bond het tornooi en Equatoriaal Guinea toe te vertrouwen en beloofde sancties aan Marokko.

Marokko kreeg toen veel kritiek in Afrika maar ook in het Koninkrijk zelf, met name omdat het land enkele weken voor de Afrika Cup wel het WK voor Clubs organiseerde.

Daar liep het echter ook mis. Het land beloofde een foutloze organisatie maar maakte zich wereldwijd belachelijk door wissers en sponzen te gebruiken om het natte veld in het Moulay Abdallah Stadion in Rabat te drogen.

Als gevolg daarvan werd de minister van Sport, Mohamed Ouzzine, door Koning Mohammed VI ontslagen. Na een onderzoek bevolen door de Koning werden heel wat fouten ontdekt in de renovatiewerken van het stadion die kort voor het WK hadden plaatsgevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team