Zoeken

Marokko: Abdellatif Hammouchi schorst meerdere politieverantwoordelijken

19 september 2021 - 15:40 - Gemeenschap

©

Een groepscommandant, een divisiecommissaris, een hoofdcommissaris en een commissaris die voor de centrale diensten van de Nationale Veiligheid werkten, werden door Abdellatif Hammouchi, baas van de Nationale veiligheidsdienst DGSN, geschorst.

De vier politieverantwoordelijken werden tijdelijk geschorst en zullen voor een tuchtcommissie verschijnen. De commissie zal vervolgens onderzoek doen naar de fouten die door de ambtenaren werden gepleegd en besluiten welke maatregelen moeten worden genomen.

Lees ook: Marokko: politieagent gearresteerd na achtervolging

Vóór hun schorsing werd een audit georganiseerd door een speciale commissie van de algemene inspectiedienst van de Nationale veiligheid. Pas na de audit werd besloten om de vier functionarissen te schorsen, aldus de DGSN in een verklaring.

Abdellatif Hammouchi heeft aan de algemene inspectiedienst gevraagd om de audit uit te breiden naar alle functies en activiteiten die door de geschorste ambtenaren werden uitgevoerd sinds hun indiensttreding. Zo zal worden nagegaan of er nog andere fouten of overschrijdingen zijn gepleegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team