Zoeken

Abdellatif Hammouchi zet wereldtournee voort

20 juni 2022 - 18:20 - Marokko

©

De rondreis van de directeur-generaal van Nationale Veiligheid en Territoriale Bewaking, Abdellatif Hammouchi, wordt voortgezet. Hij is momenteel in Spanje, na zijn tweedaags werkbezoek aan de Verenigde Staten.

Aan het hoofd van een grote delegatie, bestaande uit directie en kaderleden van de inlichtingendienst DGST, heeft Abdellatif Hammouchi met zijn Spaanse collega’s over verscheidene onderwerpen van wederzijds belang van gedachten gewisseld. De nadruk lag op de verbetering van de bilaterale samenwerking tussen Marokko en Spanje op veiligheidsgebied, zodat effectief kan worden gereageerd op bedreigingen van allerlei aard en herkomst.

Lees ook: Abdellatif Hammouchi ontmoet hoofd FBI in VS

In de aanloop naar de ontmoeting met zijn Spaanse ambtgenoten was de directeur-generaal van de DGSN en de DGST op 13 en 14 juni in Washington. Daar had hij gesprekken met Avril Hainse, directeur van de Amerikaanse nationale inlichtingendienst, William Burns, directeur van de CIA (Central Intelligence Agency), en Christopher Wray, directeur van de FBI (Federal Bureau of Investigation).

Lees ook: Abdellatif Hammouchi op werkbezoek in de VS

Bij de besprekingen in de Verenigde Staten ging de aandacht ook uit naar veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen in het licht van nieuwe bedreigingen die de vrede en de veiligheid op regionaal en internationaal niveau in gevaar brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team