Zoeken

Mohammed VI hernieuwt vertrouwen in Abdellatif Hammouchi

24 augustus 2021 - 12:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI hernieuwt zijn vertrouwen in Abdellatif Hammouchi, hoofd van de Marokkaanse inlichtingendienst en geheime politie (DGST) en van de Nationale veiligheidsdienst (DGSN). De recente lastercampagne tegen Hammouchi in de Pegasus-affaire heeft het vertrouwen van de vorst niet aangetast.

De Koning heeft tijdens zijn toespraak ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van de Revolutie van de Koning en het Volk, opnieuw zijn vertrouwen uitgesproken in de veiligheidsinstellingen en in de eerste plaats in het werk van de Marokkaanse inlichtingendienst en geheime politie (DGST).

Lees ook: Toespraak Koning Mohammed VI van 20 augustus 2021 (video)

Verwijzend naar de beschuldigingen van cyberspionage, zei de Koning: "De architecten van deze ondermijning hebben een grootscheepse denigrerende campagne georkestreerd tegen onze veiligheidsinstellingen. Zij trachten hiermee de grote deskundigheid en doeltreffendheid bij de handhaving van de veiligheid en de stabiliteit van Marokko te ondermijnen en een schaduw te werpen op de ondersteunende en coördinerende inspanningen die zij leveren, ten behoeve van onze regionale en internationale omgeving."

"In dit verband bevestigen wij dat we vastbesloten zijn om op koers te blijven, ongeacht de verbolgen tegenstanders en afgunstigen die verteerd worden door haat jegens ons land.", vervolgde de monarch. Een verklaring die klinkt als een verwerping van de tegenstanders van het koninkrijk en een hernieuwd vertrouwen in Abdellatif Hammouchi.

Lees ook: Marokko: Abdellatif Hammouchi zet politie onder druk

"Doen alsof je een strategisch partnerschap hebt met een bondgenoot in het zuiden zoals Marokko en tegelijk proberen om zijn instellingen, waaronder de veiligheidsinstellingen, in diskrediet te brengen, is in niemands belang, zeker niet in een Europa waar diezelfde instellingen al bloedbaden hebben voorkomen", zo besloot de Koning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team