Zoeken

Abdellatif Hammouchi op werkbezoek in de VS

17 juni 2022 - 09:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse delegatie onder leiding van de directeur-generaal van de nationale veiligheidsdienst (DGSN) en de inlichtingendienst (DGST), Abdellatif Hammouchi, bracht op 13 en met 14 juni een werkbezoek aan de Verenigde Staten. Het bezoek past in het kader van de versterking van het veiligheidspartnerschap tussen beide landen.

Het doel van de reis was een uitwisseling van ervaringen op het gebied van de binnenlandse veiligheid, met name de bestrijding van terroristische organisaties en georganiseerde criminele netwerken, aldus een persbericht van de nationale veiligheidsdienst DGSN.

Lees ook: Qatarese veiligheidsexperts in Marokko voor opleiding

Beide partijen vinden het belangrijk om hun gezamenlijke inspanningen te coördineren en bewakings- en bestrijdingsmechanismen te ontwikkelen, om een krachtig antwoord te kunnen bieden aan de verschillende risico’s en de toenemende dreigingen op internationaal niveau.

Lees ook: Politiebaas Hammouchi wil "vriendelijkere" agenten

Voor Abdellatif Hammouchi was het ook een gelegenheid om van gedachten te wisselen met hoge ambtenaren van de Amerikaanse inlichtingen- en veiligheidsdiensten over de diverse uitdagingen en bedreigingen voor de veiligheid, die uitgaan van terroristische groeperingen en netwerken van georganiseerde misdaad in de wereld, waaronder de Sahel, de Sahara, het Midden-Oosten en Europa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team