Zoeken

Betogingen van 20 februari: begin van de rechtszaken

24 februari 2011 - 17:58 - Gemeenschap

©

Zesennegentig mensen zijn berecht in Marrakesh, Al Hoceima en Tetouan voor daden van vandalisme gepleegd tijdens de betogingen van zondag 20 februari.

In Al Hoceima zijn 38 mensen aangehouden op beslissing van de rechter woensdagavond en worden allen beschuldigd van vandalisme, diefstal en sabotage op 20 en 21 februari.

Zelfde scenario in Marrakesh waar 39 vandalen zijn voorgebracht aan het Hof van Beroep woensdag. Negenentwintig van hen, vervolgd voor diefstal, vernieling van openbare eigendommen en misdrijven tegen de openbare orde, zullen in detentie blijven tot hun proces op 3 maart. Het Hof van Marrakesh, genadiger dan in Al Hoceima, heeft wel besloten om tien minderjarigen voorlopig vrij te laten.

Ook het Hof van Beroep van Tetouan heeft donderdag beslist negentien mensen voor soortgelijke misdrijven in Tetouan en Chefchaouen te berechten op donderdag 3 maart.

De betogingen van 20 februari, die oproepen tot een beter evenwicht van krachten en een nieuwe regering, heeft duizenden mensen op straat samengebracht. Een aantal incidenten hebben in de late namiddag plaatsgevonden waarbij vijf mensen zijn gestorven in Al Hoceima, en 128 gewonden waarvan 115 leden van de rechtshandhaving.

Update

De rechtszaken met betrekking tot de betogingen van zondag 20 februari vermenigvuldigen zicht in Marokko. Hierna een overzicht van het aantal mensen die zullen worden berecht in elk stad.

StadAantal personen
Al Hoceima 38
Fez 19
Khemisset 34
Marrakesh 39
Tangier 69
Tetouan 19

Op dag van vandaag zijn er dus 218 mensen vervolgd voor vandalisme op 20 februari in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team