Zoeken

Portugal blokkeert vluchten Ryanair naar Marokko

1 november 2021 - 12:07 - Wereld

©

Luchtvaartmaatschappij Ryanair hekelt de blokkering van haar vluchten naar Marokko door het Portugese ministerie van Infrastructuur en de National Civil Aviation Authority (ANAC).

De routes tussen Lissabon en Agadir, Fez en Marrakech werden "op illegale wijze geblokkeerd door het Portugese ministerie van Infrastructuur en de National Civil Aviation Authority (ANAC)," schrijft de low-cost luchtvaartmaatschappij in een verklaring.

Lees ook: Ryanair lanceert drie nieuwe vluchten naar Marokko

Ryanair noemt de maatregel "een flagrante schending van het open luchtruim-akkoord van de Europese Unie met Marokko". Door deze situatie werden op zondag 31 oktober de vluchten van ruim 3000 Portugese passagiers geannuleerd. Ryanair stelt al te zijn begonnen met het terugbetalen van de tickets voor deze vluchten.

Lees ook: Ryanair opent nieuwe routes tussen Marokko en Spanje

Volgens de National Civil Aviation Authority (ANAC) ligt de fout echter bij Ryanair, dat te laat haar aanvraag heeft ingediend voor deze vluchten, zoals bij de wet verplicht is. Ook zou de Ierse luchtvaartmaatschappij niet alle gevraagde documenten hebben verstrekt, ondanks de herhaaldelijke verzoeken van de ANAC.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team