Zoeken

Mallorca: "Zieke Marokkaan" die vlucht uit vliegtuig regelde bekende van Spaanse justitie

9 november 2021 - 19:20 - Wereld

©

De Spaanse autoriteiten hebben laten weten dat de Marokkaanse passagier die zich als ziek had voorgedaan op een vlucht uit Marokko, om aan andere Marokkaanse passagiers de kans te geven om uit een vliegtuig te vluchten tijdens een tussenstop in Mallorca, bekend is bij de Spaanse justitie.

Volgens bronnen van persagentschap Europa Press heeft het onderzoek aangetoond dat de verdachte in het verleden al in Spanje was gearresteerd voor vernieling van andermans eigendom en verzet tegen de politie.

Lees ook: Marokkanen vluchten uit vliegtuig na noodlanding in Spanje

Het agentschap meldt verder dat de twaalf Marokkaanse passagiers die werden teruggevonden, maandag aan de procureur bij de rechtbank van Mallorca werden voorgeleid. Allen riskeren strenge straffen voor het "in gevaar brengen van anderen en schending van de luchtvaartveiligheid".

Lees ook: Marokkaanse ontsnapping uit vliegtuig op Facebook gepland

De Airbus A320 van Air Arabia moest afgelopen vrijdag, tijdens een vlucht tussen Casablanca en Istanbul in Turkije, omgeleid worden naar Palma de Mallorca in Spanje omdat een passagier met diabetes plots onwel was geworden. Een twintigtal Marokkaanse passagiers maakten van de gelegenheid gebruik om weg te vluchten. De Spaanse politie heeft intussen bevestigd dat het opgezet spel was en dat de immigratiepoging op Facebook was voorbereid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team