Zoeken

88% Marokkanen vertrouwt Benkirane

25 januari 2012 - 08:40 - Marokko

©

Uit een onderzoek van L’Économiste en Sunergia, blijkt dat 88% van de Marokkanen de nieuwe hoofd van de regering, Abdelilah Benkirane, vertrouwt.

Het onderzoek vertelt ons dat de islamisten zowel populair zijn in de steden als op het platteland. De Marokkanen zijn ook zeer optimistisch over de regering Benkirane.

De meningen verschillen van de ene regio naar de andere. In Casablanca apprecieert 18% van de bevolking de PJD-regering tegen 30% in de Orientaal-regio. In Marrakech en Agadir, toeristische steden, wordt de aanwezigheid van de islamisten niet op prijs gesteld.

Mannen zijn optimistischer dan vrouwen (64% tegen 59%), maar in het algemeen hebben de twee vertrouwen in de nieuwe uitvoerende macht. Ook is slechts 8% van de jongeren uit zeer arme of zeer rijke sociale klassen positief over Benkirane’s regering.

De opiniepeiling is uitgevoerd op een steekproef van 1005 mensen tussen 5 en 10 januari 2012. 552 mannen en 453 vrouwen namen deel aan de peiling. 414 van hen is afkomstig van het platteland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team