Zoeken

Ruim 80% Marokkanen vertrouwt Abdelilah Benkirane

11 december 2011 - 11:30 - Marokko

©

Uit een recente opiniepeiling uitgevoerd door LMS-CSA blijkt dat 82% van de Marokkanen vertrouwen hebben in de nieuwe hoofd van de regering, Abdelilah Benkirane.

Het onderzoek toont tevens de conservatieve kant van Marokkanen aan. 77% vindt namelijk dat de verkoop van alcohol verboden moet worden, 57% wil de annulering van festivals en 68% denkt het cultureel beleid de voorschriften van de islam moet respecteren.

De prioritaire projecten voor de toekomstige regering zijn de bestrijding van corruptie (62%), de gezondheid (59%) en de hervorming van de onderwijssector (51%).

Voor 71% moet het minimumloon stijgen tot 3000 dirham, 59% vereist lagere bedreifsbelastingen om banencreatie te stimuleren, en 46% wil een werkloosheidsuitkeringen. Abortus is oké voor 49% van de deelnemers, terwijl 32% zich hiertegen verzet.

Meer dan twee derde van de respondenten (68%) wil een topontmoeting met de Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika, om de heropening van de Marokkaans-Algerijnse grens te bespreken.

De opiniepeiling is uitgevoerd van 2 tot 5 december op een steekproef van 1000 mensen van 18 jaar en ouder. Deze weerspiegelt een uitzonderlijk vertrouwen in Abdelilah Benkirane, PJD-leider en Premier van Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team