Zoeken

Eerste veerboot met wereld-Marokkanen in Nador aangekomen

20 juli 2020 - 13:26 - Marokko

©

Een eerste veerboot met wereld-Marokkanen, in Marokko wonende buitenlanders en Marokkanen die in Europa vastzaten vanwege de coronacrisis, is in Nador aangekomen.

Het is de eerste passagiersboot die in Nador aanmeert sinds de sluiting van de grenzen in maart dit jaar. Volgens Mostapha Benali, regionale directeur van het havenagentschap ANP, verliep de oversteek in "goede omstandigheden".

Persagentschap MAP bericht dat de boot aan het begin van de voormiddag met ruim 1000 passagiers en 400 voertuigen in de haven van Bni Nsar aanmeerde.

Volgens Benali werden alle maatregelen getroffen om de reis veilig te laten verlopen en de verspreiding van het coronavirus te remmen. Er was onder meer aandacht voor het gebruik van mondmaskers en handgel en de naleving van de sociale afstand.

Dokter Mohamed Boughardouf, arts verantwoordelijk voor de gezondheidscontrole in de haven van Nador, bevestigt dat en stelt dat de toepassing van de preventieve maatregelen streng wordt gecontroleerd. Passagiers moeten een PCR-test, een serologische test en een temperatuurcontrole ondergaan, en hun gezondheidskaart tonen. Ook worden alle voertuigen gedesinfecteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team