Zoeken

Marokkanen kampioen in aankoop vastgoed in Catalonië

26 november 2022 - 09:00 - Wereld

©

Onder de buitenlanders die tussen oktober 2021 en september 2022 talrijke onroerende aankopen deden in het Spaanse Catalonië, bevonden zich veel Marokkanen.

Gedurende deze periode werd een recordaantal van 13.801 transacties uitgevoerd door buitenlanders. Marokkanen waren goed voor 11,9% van de 100.301 in Catalonië gesloten verkopen, volgens de Vereniging van Vastgoedmakelaars van Catalonië (AIC) en de Officiële Vereniging van Vastgoedmakelaars (COAPI) van Barcelona.

Lees ook: Marokkanen grootste kopers onroerend goed in Spanje

Bij de presentatie van het verslag over de Catalaanse huizenmarkt voor het derde kwartaal van 2022, zei Luis Fabra, CEO van Gamerin, dat de buitenlandse vraag zeer groot was. Het merendeel van de buitenlanders die de flats of huizen kopen zijn Italianen, Marokkanen, Fransen en Duitsers. De afgelopen maanden zijn daar nog "nationaliteiten uit nabije conflictgebieden" bijgekomen, aldus Luis Fabra.

Het aandeel van de transacties van buitenlanders bedroeg 27,8% in Gerona, 14,8% in Tarragona, 10,7% in Barcelona en 9,5% in Lleida. Het percentage verkopen met een hypotheek was minder dan in de voorgaande kwartalen, namelijk 78,8%. Oorzaak is de gezondheidscrisis. "Een buitenlandse aanvrager heeft minder nood aan financiering met een hypotheek dan een Spaanse aanvrager," legt Fabra uit.

Lees ook: Marokkaanse politieagenten moeten discreter zijn op Facebook

Vicenç Hernández Reche, voorzitter van de Nationale vereniging van vastgoedmakelaars (ANAI), zei dat ondanks een stijging van 18% in de afgelopen 12 maanden, er een een daling van de verkoop met 10% en een daling van de prijzen met 5% is geregistreerd. "Door de daling van de prijzen krijgt de markt zuurstof, indien deze stijging doorzet kan men spreken van een economische zeepbel, maar dit is niet het geval," legde hij uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team