Zoeken

Waar kijken Marokkanen naar tijdens de lockdown?

6 april 2020 - 19:40 - Cultuur

©

Tijdens de noodtoestand brengen Marokkanen veel meer tijd door voor de televisie. Het merendeel kijkt naar series, het nieuws, weerberichten of programma’s over het coronavirus.

Volgens een nieuw rapport van Marocmetrie kijken Marokkanen ouder dan 5 jaar alle dagen gemiddeld 5 uur en 59 minuten televisie sinds het begin van de noodtoestand.

2M is de meest bekeken televisiezender met 32,1 procent marktaandeel. Daarna volgen Al Aoula met 12,7 procent en Al Maghribia met 2,2 procent. De andere zenders van de nationale oproep SNRT zijn samen goed voor 1,6 procent marktaandeel.

De serie "Fadila Wa Banatoha" op 2M is het meest gekeken programma met een record van 10,76 miljoen kijkers. Daarna volgt de Turkse serie "Forsa Taniya" met 9,5 miljoen kijkers. De nieuwsuitzending in het Arabisch is derde met 6,67 miljoen kijkers, gevolgd door "Sanaat Bladi, al jil al jadid" en een programma gewijd aan het coronavirus.

Op Al Aoula kijken Marokkanen voornamelijk naar "Lalla Larossa" met 7,61 miljoen kijkers, gevolgd door het weerbericht met 7,24 miljoen kijkers en het nieuws in het Arabisch met 7,07 miljoen kijkers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team