Zoeken

Twaalf Marokkaanse studenten naar de NASA

21 oktober 2019 - 13:20 - Marokko

©

Twaalf Marokkaanse studenten van de Hassania Hogeschool voor Openbare werken nemen deel aan de Space Camp van het Amerikaanse ruimte agentschap NASA.

Het kamp wordt gesponsord door de Amerikaanse ambassade in Rabat en georganiseerd door de Marokkaanse Wetenschappersvereniging.

De studenten die werden geselecteerd zullen kennis maken met de ruimtevaartberoepen en de spaceshuttle van de NASA. Het groepje zal ook Washington, het Witte Huis, het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken en meerdere musea bezoeken.

Het Space Camp werd voor het eerst in 1982 georganiseerd om aan jongeren uit de hele wereld de kans te geven meer te weten te komen over de ruimtevaart en ervaring op te doen voor hun landen van herkomst.

De kandidaten werden via de wedstrijd Race2Space geselecteerd. Jongeren die uitstekende resultaten behaalden in wetenschap, technologie, engineering en wiskunde, werden uitgenodigd om een video van drie minuten te maken waarin ze in het Engels een wetenschappelijk concept uitleggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team