Zoeken

Marokkaanse studenten ontwikkelen nanosatellieten

22 april 2019 - 19:00 - Marokko

©

Studenten van de Marokkaanse Hogeschool voor computerwetenschappen en systeemanalyse ENSIAS zijn erin geslaagd om twee nanosatellieten te ontwikkelen. De toestellen zijn bestemd voor de studie van de atmosfeer en de klimaatverandering.

De studenten van ENSIAS, afhangend van de Mohammed V universiteit in Rabat en de UPF-universiteit in Fez, hebben twee nanosatellieten ontwikkeld die in staat zijn om de atmosfeer en klimaatverandering te analyseren, door middel van een ruimtecapsule van geavanceerde technologie. Dat meldt het Britse ruimte instituut, KSF Space.

De capsule, die wordt gebruikt om de nanosatellieten te beschermen, is gemaakt van materialen die de druk in de ruimte en de atmosfeer kunnen weerstaan, evenals plotselinge temperatuurschommelingen, aldus de directeur van KSF Space, Mohamed Kiyali.

De lancering staat in mei dit jaar gepland en gebeurt met de hulp van een Indiase ruimtevaartmaatschappij. De nanosatellieten worden ter nagedachtenis van de eerste Russische astronaut Yuri Gagarin gelanceerd. De landing van de capsule zal in de Indische Oceaan gebeuren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team