Zoeken

Marokkaanse journalisten willen voorrang voor coronavaccin

6 februari 2021 - 19:10 - Marokko

©

Marokkaanse journalisten krijgen geen voorrang voor het vaccin tegen het coronavirus. Dit in tegenstelling tot het zorgpersoneel en veiligheidsdiensten in het land.

Journalisten vinden echter dat hun beroep zodanig belangrijk is, dat ze juist wel in aanmerking moeten komen tijdens het vaccineren van de eerste lichting.

De zaak leidde tot een confrontatie met minister Khaled Ait Taleb van Gezondheid tijdens een werkbezoek aan Marrakesh. Een twaalftal journalisten hielden een demonstratie voor het Massira gezondheidscentrum en vroegen aan de minister waarom hun beroepsgroep ook niet als eerste aan bod komt voor het vaccin. "Het is niet aan mij om daarover te beslissen," antwoordde de minister. "Houd er rekening mee dat 80 procent van de bevolking gevaccineerd zal worden. Een klein beetje solidariteit zal ons geen kwaad doen."

De journalisten zouden verontwaardigd hebben gereageerd op de woorden van de minister. Zij vinden dat zij door hun beroep niet gerekend kunnen worden tot de gewone bevolking. Ook hun beroepsgroep werkt aan de frontlinie net als het zorgpersoneel en de politie. Het aantal coronabesmettingen onder journalisten is volgens hen hoog.

Khalid Ait Taleb wilde niet meer verder discussiëren met de boze journalisten. "Dit is mijn zienswijze. Je kan het accepteren of het naast je neerleggen," aldus de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team