Zoeken

Marokko: al 126.000 mensen gevaccineerd

3 februari 2021 - 12:00 - Marokko

©

De vaccinatie tegen het coronavirus is in Marokko in volle gang. Sinds de lancering van het vaccinatieprogramma zijn er tussen donderdag en zondag 31 januari meer dan 126.000 mensen gevaccineerd, meldt het ministerie van Volksgezondheid.

De vaccinatiecampagne die door Koning Mohammed VI is gelanceerd, verloopt volgens schema. Inmiddels zijn er meer dan 126.000 mensen in het koninkrijk ingeënt.

Volgens Abdelhakim Yahyane, woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, is dit een goede indicator dat het vaccineren van de Marokkaanse bevolking goed verloopt, meldt persbureau MAP. Ook zijn er volgens de woordvoerder nog geen grootschalige meldingen van negatieve bijwerkingen.

Koning Mohammed VI heeft op 28 januari het startsein gegeven voor het vaccinatieprogramma. Op zijn instructies zijn de vaccins in het land gratis voor Marokkaanse burgers. Eerst zullen de kwetsbare groepen en hulpdiensten gevaccineerd worden. De bedoeling is dat ongeveer 30 miljoen mensen in het land ingeënt worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team