Zoeken

Marokkanen in Italië midden in coronacrisis opgelicht

21 maart 2020 - 19:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Youssef Bella, ambassadeur van Marokko in Italië, heeft de Marokkaanse gemeenschap opgeroepen om waakzaam te blijven voor oneerlijke transportbedrijven die van de coronacrisis gebruik maken om mensen op te lichten.

De oproep van de diplomaat volgt op de oneerlijke praktijken die bij sommige internationale busbedrijven werden geconstateerd. Meerdere bedrijven verkochten in de afgelopen dagen tickets naar Marokko en deden aan de slachtoffers geloven dat de grenzen open waren en dat ze het koninkrijk zonder probleem binnen zouden kunnen.

De ambassadeur herinnert er ook aan dat heel Italië onder quarantaine is geplaatst en dat het dus ook niet is toegestaan om te reizen. De transportbedrijven plegen een overtreding door reizen naar Marokko te organiseren.

Marokko had een tiental dagen geleden besloten om zijn land- en zeegrenzen te sluiten. Geen enkele passagiersboot of vlucht van of naar het buitenland is nog toegestaan. Wel werden vluchten geregeld om gestrande toeristen naar huis te vliegen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team