Zoeken

Marokkanen gearresteerd voor plofkraken in Duitsland

25 mei 2023 - 09:00 - Wereld

©

De politie heeft op negen locaties in Nederland huiszoekingen gedaan en arresteerde daarbij vijf Nederlandse Marokkanen. De vijf mannen zijn tussen 23 en 38 jaar oud en worden beschuldigd van plofkraken op geldautomaten in Schuttrange en Trier, waarbij een grote som geld werd buitgemaakt. Ze riskeren zware straffen in Duitsland, waar ze binnenkort kunnen worden uitgeleverd.

De vijf Marokkaanse Nederlanders worden beschuldigd van het stelen van meer dan een miljoen euro en het veroorzaken van materiële schade ter waarde van in totaal twee miljoen euro, door het opblazen van 22 geldautomaten, onder meer in Schuttrange en Trier, meldt RTL Today.

Lees ook: Duitsland vraagt uitlevering Marokkanen voor plofkraken

In Duitsland hangt hen een gevangenisstraf van 10 tot 15 jaar boven het hoofd. De verdachten verschijnen in de komende dagen voor een Nederlandse onderzoeksrechter en krijgen dan te horen of ze worden uitgeleverd aan Duitsland.

Lees ook: Mocro-maffia berooft geldautomaten in Duitsland

De Duitse federale recherchedienst, het Openbaar Ministerie in Düsseldorf en de Nederlandse autoriteiten hebben dinsdagochtend onder meer in Amsterdam, Helmond en Utrecht negen huiszoekingen verricht in het kader van een onderzoek naar een internationale criminele bende die ervan wordt verdacht geldautomaten op te blazen, zo maakte de Duitse federale recherchedienst bekend. De huiszoekingen waren ook gericht op het veiligstellen van eigendommen en het in beslag nemen van bewijsmateriaal zoals kleding, smartphones en opslagmedia. Het onderzoek loopt nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team