Zoeken

Partij Marokko wil 60 parlementszetels voor Marokkanen buitenland

21 maart 2014 - 22:47 - Marokkanen in het buitenland

©

De Istiqlal partij heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend, waarbij 60 nieuwe parlementszetels aan Marokkanen in het buitenland worden toegekend.

Ongeveer vijf miljoen Marokkanen wonen in het buitenland. De Istiqlal wil hun aanwezigheid binnen de Marokkaanse instellingen versterken.

Volgens de Istiqlal is het wetsvoorstel een logische stap gezien de overdrachten van wereld-Marokkanen het land al jaren redden van een faillissement. Marokkanen in het buitenland beschuldigen de Marokkaanse regering ervan hen enkel aandacht te schenken wanneer geld nodig is en haar beloften nooit te houden.

Overeenkomstig het wetsvoorstel zullen Marokkanen in Europa 42 zetels toegekend krijgen, Afrika 9 zetels, Noord- en Zuid-Amerika 6 zetels en Azië 3 zetels. Het Marokkaans parlement telt momenteel 395 leden.

Als de tekst wordt aangenomen zullen parlementsverkiezingen worden georganiseerd. Volgens Akhbar Al Yaoum zullen deze verkiezingen ruim 50 miljoen dirham kosten.

Daarbij komt nog maandelijks 25 miljoen dirham voor de salarissen van de nieuwe leden. Het salaris van Kamerleden in Marokko bedraagt nu al maandelijks 180 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team