Zoeken

Italië: vertrek eerste veerboten naar Marokko verloopt moeizaam

19 juli 2020 - 16:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Een eerste ferry met wereld-Marokkanen die de vakantie in Marokko willen doorbrengen, is eerder deze week vanuit de haven van Genua in Italië vertrokken.

De organisatie van de oversteek verliep moeizaam ondanks de inzet van meerdere patrouilles van de Italiaanse politie en een groot deel van het havenpersoneel.

La Repubblica bericht dat de controle van de passagiers en met name van de PCR en serologische testen van minder dan 48 uur, voor veel vertraging zorgden. De coronatesten zijn verplicht om Marokko binnen te mogen.

Ook de civiele bescherming was massaal aanwezig om het vertrek van honderden passagiers in goede banen te leiden.

Het Marokkaanse ministerie van Vervoer bericht in een persverklaring nauw in contact te blijven met de havenautoriteiten in Genua en in het Franse Sète, vanwaar veerboten met passagiers sinds enkele dagen naar Marokko mogen vertrekken. De rederijen die de oversteek verzorgen werden door de Marokkaanse autoriteiten gekozen en voldoen aan de nieuwe regels in de strijd tegen de coronavirus pandemie.

Twee veerboten werden met laboratoria uitgerust om coronatesten te kunnen verrichten. Een eerste boot vertrok op 15 juli vanuit Sète naar Nador. De tweede boot verliet op 16 juli Genua voor Tanger Med. Andere boten zullen in de komende dagen eveneens met laboratoria worden uitgerust.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team