Zoeken

Acht Marokkanen in top-100 Afrikaanse economische leiders

9 oktober 2017 - 19:00 - Marokko

©

Voor het vierde opeenvolgende jaar heeft het Institut Choiseul, een Franse denktank, een ranglijst opgesteld van de 100 Afrikaanse economische besluitvormers onder 40 jaar.

In de lijst staan toekomstige economische leiders uit 32 Afrikaanse landen. Acht Marokkanen werden in de ranking opgenomen en vormen samen de grootste groep besluitvormers, gevolgd door Algerijnen en Ivorianen met elk zes leiders. Daarna komen Gabon, Rwanda en Tunesië met elk drie leiders en Senegal, Congo, Kameroen en Mauritanië met elk twee.

Mamoune Bouhdoud, 34, voormalig onderminister voor KMO’s en CEO van de groep Bouhdoud is 15e en daarmee de eerste Marokkaan in de lijst. Op de 19e plaats volgt Badr Alioua, 35, CEO van Attijariwafa Bank. Sarra Kerroumi, 37, secretaris-generaal van Ynna Holding is 23e en Saad Seiououi, 36, adjunct-directeur van Addoha, 29e.

Op de 38e plaats vinden we Youssef Chraibi, 40, CEO van Outsourcia terug, gevolgd door Omar Belmamoun, 35, CEO van Platinum Power op de 43e plek. Marouane Ameziane, 34, directeur strategie en ontwikkeling bij het fosfaatbedrijf OCP is 60e en Mohamed Ben Ouda, 37, CEO van de Marokkaanse vastgoedgroep Palmeraie Development, 74e.

De ranglijst van Choiseul wordt aangevoerd door de Egyptische Basil El Baz, CEO van Carbon Holdings.

De jaarlijkse ranglijst identificeert en rangschikt de jonge Afrikaanse leiders onder 40 jaar die volgens de denktank “een belangrijke rol zullen spelen in de economische ontwikkeling van Afrika in de nabije toekomst.”

Verschillende criteria worden geanalyseerd om de lijst op te stellen, waaronder het imago en de reputatie van de jonge leiders, hun opleiding en vaardigheden, macht, functie, invloed op sociale media, potentieel en leiderschapsvermogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team