Zoeken

Casablanca bij meest stresserende steden ter wereld

4 november 2017 - 15:40 - Marokko

©

Casablanca doet het steeds slechter in internationale rankings. De Marokkaanse metropool werd onlangs tot één van de meest gevaarlijke steden in Afrika gerangschikt en blijkt nu ook tot de meest stress veroorzakende steden ter wereld te behoren.

Volgens een nieuwe ranglijst van het startup Zipjet is Casablanca de 133e meest stresserende stad van 150 steden wereldwijd.

In de top 10 van minst stresserende steden ter wereld vinden we Stuttgart in Duitsland op de eerste plaats, gevolgd door de stad Luxemburg (Luxemburg), Hannover (Duitsland), Bern (Zwitserland), München (Duitsland), Bordeaux (Frankrijk), Edinburgh (Groot-Brittannië), Sydney (Australië), Hamburg (Duitsland) en Graz (Oostenrijk).

Abu Dhabi is de minst stress veroorzakende stad in de Arabische wereld en is 19e wereldwijd. Daarna volgen Koweït city (23e), Dubaï (32e), Riyad (97e), Casablanca (133e), Algiers (134e) en Caïro (146e).

Voor de ranglijst werden meerdere criteria geanalyseerd waaronder de werkloosheid, de schulden per hoofd van de bevolking, het verkeer, het openbaar vervoer, de veiligheid, de vervuiling, de persoonlijk welzijn en de bevolkingsdichtheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team