Zoeken

Premier El Othmani in de top 12 meest "storende" leiders ter wereld

14 november 2017 - 19:00 - Marokko

©

Saadeddine El Othmani werd in een wel heel ongewone ranglijst opgenomen. De Marokkaanse Premier behoort volgens Ozy.com tot één van de twaalf meest "storende" leiders ter wereld.

Volgens de website is Saadeddine El Othmani "een man vol tegenstrijdigheden" die tegelijkertijd een "vrome moslim" is maar ook omstreden onderwerpen kan verdedigen zoals het abortusdossier.

Als student behoorde hij tot de "extremistische Chabiba Islamiya" (Islamitische Jeugd), terwijl hij nu, op 61-jarige leeftijd, psychiater is en voor een gematigde reformistische islam pleit.

Verwijzend naar zijn benoeming tot regeringsleider in plaats van zijn "broer" Abdelilah Benkirane, na meer dan vijf maanden zonder regering, oordeelt de website dat Saad Eddine El Othmani zich onderscheidt door zijn "pacifisme in deze moeilijke politieke tijden".

Naast Saadeddine El Othmani staan ook onder meer de Argentijnse president Mauricio Macri, de Saoedische kroonprins Mohammad Ben Salmane en de Indonesische president Jokowi Widodo in de lijst.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team