Zoeken

Marokkanen bij aankomst in Italië verplicht in quarantaine

3 juli 2020 - 15:00 - Wereld

©

Italië heeft na het besluit van de Europese Unie om opnieuw onderdanen uit Marokko toe te laten, laten weten dat Marokkanen die in het land aankomen vijftien dagen in quarantaine zullen worden geplaatst.

De maatregel heeft betrekking tot alle onderdanen uit niet EU-landen die in Italië aankomen. Het Zuid-Europees land heeft zijn grenzen woensdag heropend voor niet EU-burgers.

Mensen uit de Europese Unie die in Italië aankomen hoeven daarentegen niet in quarantaine te gaan en mogen zich onmiddellijk na hun aankomst vrij verplaatsen in het land. Het doel is het toerisme nieuw leven in te blazen na de moeilijke lockdown.

In Europa mogen sinds dinsdag onderdanen uit vijftien "veilige landen" terug binnen. Het gaat naast Marokko om Algerije, Tunesië, Australië, Canada, Georgië, Japan, Montenegro, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Servië, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië en Uruguay.

Marokko houdt zijn grenzen voorlopig nog gesloten. Een heropening zal pas na het einde van de sanitaire noodtoestand op 10 juli worden overwogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team