Zoeken

Wereld-Marokkanen moeten bij aankomst in België formulier invullen

26 juli 2020 - 14:40 - Wereld

©

België wil geen risico’s nemen en heeft enkele voorzorgsmaatregelen getroffen in de strijd tegen de coronavirus pandemie. Vanaf de 1e augustus zullen alle reizigers die naar België terugkeren na een verblijf in het buitenland, een digitaal formulier moeten invullen. Ook wereld-Marokkanen die vastzitten in Marokko en naar België willen terugkeren.

De invoer van het formulier werd donderdag door minister Maggie De Block van Gezondheid bevestigd. De nieuwe maatregel is geldig voor al wie terugkeert uit het buitenland, ook uit groene of oranje landen die als veilig worden beschouwd.

Het "Passenger Locator Form" moet 48 uur voor de terugkeer worden ingevuld en naar het ministerie van Volksgezondheid worden gemaild. Het document zal in het Nederlands, het Frans en het Duits beschikbaar zijn

Belgen mogen voorlopig niet buiten Europa reizen, dus ook niet naar Marokko. In Europa zijn slechts enkele gebieden in Portugal en Spanje verboden. Wie uit één van deze regio’s terugkeert moet een coronatest ondergaan en in quarantaine gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team