Zoeken

Marokkanen bij aankomst in Spanje aan drie coronatesten onderworpen

21 juni 2020 - 16:20 - Wereld

©

Alle Marokkanen en andere reizigers die in Spanje aankomen, zullen vanaf maandag 22 juni aan drie basiscontroles worden onderworpen als onderdeel van de strijd tegen de coronavirus pandemie.

Salvador Illa, Spaanse minister van Gezondheid, stelt dat reizigers een document zullen moeten invullen met hun verblijfsgegevens en informatie over hun gezondheidstoestand.

Ook zullen alle reizigers bij hun aankomst een temperatuurcontrole en een visuele check moeten ondergaan. Bij de minste twijfel zal de passagier door een dokter worden onderzocht.

Volgens Illa zal er genoeg personeel zijn om de drie basiscontroles op alle passagiers te verrichten. Iedereen testen op het coronavirus is voor de bewindsman geen optie. Ook zullen reizigers niet meer in quarantaine worden geplaatst zoals dat sinds 15 mei het geval was.

Spanje heeft tevens besloten om de grenzen te heropenen voor mensen uit niet-Europese landen, zoals Marokko, waar de epidemiologische situatie beter onder controle is dan in de meeste Europese landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team