Zoeken

België: quarantaine en test vanaf 18 december weer verplicht voor Marokkanen

9 december 2020 - 15:00 - Wereld

©

Marokko zit in de rode zone waar reizen ten zeerste worden afgeraden door de Belgische autoriteiten. Wie terugkeert uit een rode zone in het buitenland moet vanaf 18 december opnieuw verplicht in quarantaine en zich laten testen.

Quarantaine en een test voor reizigers die terugkeren naar België uit een rode zone, was reeds verplicht tot half oktober dit jaar. Daarna werden de regels wat versoepeld en was het afhankelijk van je antwoorden op het zogenoemde ’Passagier Lokalisatie Formulier’ of je al dan niet in quarantaine moest gaan.

"Dat gaan we nu weer veranderen", bevestigt Karine Moykens, voorzitter van het interfederaal comité testing en tracing, in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Vanaf 18 december moet iedereen nog steeds het formulier invullen, maar iedereen die uit een rode zone terugkeert, zal sowieso ook verplicht worden om tien dagen in quarantaine te gaan. Op dag zeven volgt dan een test. Als die test negatief is, mag je uit quarantaine."

Dat alles zal ook worden gecontroleerd, benadrukt Moykens. "We zullen nakijken of die mensen ook effectief een afspraak maken om zich te laten testen. Wie dat niet doet, zal een telefoontje van ons krijgen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team