Zoeken

Versterkte controles in België op terugkerende reizigers uit Marokko

30 december 2020 - 16:00 - Wereld

©

De Belgische federale politie voert komend weekend extra controles uit op de verplichtingen voor reizigers die terugkeren uit rode gebieden, waaronder ook Marokko. Experten hebben hier dinsdag voor gepleit.

Tijdens de vakantie hebben niet alle Belgen rekening gehouden met het advies van de overheid om niet naar het buitenland te trekken. Die komen nu weer naar huis en zijn mogelijk in aanraking gekomen met het coronavirus.

VRT Nieuws meldt dat er daarom verstrengde controles worden uitgevoerd in de luchthavens, treinstations en op de wegen. Dat bevestigt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. "We moeten vermijden dat we de situatie die we in maart hebben gekend, opnieuw beleven. Belgen kwamen besmet terug van hun vakantie, wat de verspreiding van het virus in ons land heeft versneld", zegt ze in een persbericht.

"Om dit te vermijden, controleert de federale politie streng op het invullen van het Passenger Locator Form (PLF). En die controles zullen volgend weekend nog verder worden opgevoerd. Het virus houdt geen rekening met landsgrenzen, alleen mensen kunnen de verspreiding afremmen.", aldus Verlinden.

Verschillende experten hebben dinsdag voor verstrengde controles gepleit om te vermijden dat Belgen die terugkeren uit het buitenland het coronavirus zouden importeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team