Zoeken

Marokkaanse vrouwen niet welkom in Jordanië?

6 april 2019 - 15:30 - Wereld

©

Een bron van het consulaat van Jordanië in Rabat heeft de berichten ontkend over het besluit van zijn land om Marokkaanse vrouwen onder 38 jaar systematisch de toegang tot het grondgebied te weigeren.

Volgens de diplomaat zijn deze berichten vals en worden 100 procent van de visumaanvragen in Marokko goedgekeurd.

Alyaoum24 bericht over Oumaima Guercifi, die enkele weken geleden verklaarde dat haar visumaanvraag door Jordanië was geweigerd. De jonge vrouw zou intussen haar visum wel hebben gekregen en op 22 maart naar Jordanië zijn vertrokken waar ze "warm werd verwelkomd".

Volgens het consulaat liep haar aanvraag enkel vertraging op vanwege een fout van de organisatie die haar in Jordanië had uitgenodigd en haar een Iraakse en niet een Jordaanse uitnodiging had toegestuurd. Toen ze de juiste uitnodiging ontving werd haar visum in vijf dagen goedgekeurd.

Mounia Semlali, een andere Marokkaanse die geen visum had gekregen omdat ze naar eigen zeggen niet door een man werd vergezeld, had geweigerd om haar paspoort te tonen. Volgens het consulaat wordt het woord "mahram" (mannelijk voogd) niet gebruikt in Jordanië. Toen aan Semlali haar paspoort werd gevraagd om haar een visum te geven, weigerde ze en vroeg ze om de ambassadeur te spreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team