Zoeken

Frankrijk: studente met hoofddoek beschuldigt Etam van islamofobie

14 maart 2019 - 13:40 - Wereld

©

Een Franse moslima-studente heeft deze week een nare ervaring gehad toen ze voor een baan solliciteerde in een Etam winkel in het Franse Montpellier.

De jonge vrouw wilde haar cv aan de winkelverantwoordelijke geven. De vrouw had echter een heel ongepaste reactie en verweet haar haar hoofddoek.

In een filmpje op Twitter vertelt de studente over het voorval. "Ik stapte een winkel binnen om mijn cv en motivatiebrief te geven. Ik stapte lachend binnen en sprak met de winkelverantwoordelijke. Eerst lachte ze ook maar toen ik vertelde dat ik op zoek was naar een baan en haar mijn cv wilde geven antwoordde ze ’Is dit een grap? Ik hoop dat je niet serieus bent. Je draagt een hoofddoek en vraagt me een baan. Twee dagen geleden was het nog de Internationale Vrouwendag’."

De geschokte studente wist even niet wat te antwoorden. Meerdere klanten waren getuigen van het voorval. Toen ze uiteindelijk om uitleg vroeg kreeg ze van de verantwoordelijke te horen dat ze eerst haar hoofddoek moest afdoen...

Het bericht op Twitter zorgde voor tientallen berichten waardoor de directie van Etam gedwongen moest reageren. Cedric, directeur generaal van Etam, schreef: "Goeiedag, ik ben Cedric, directeur generaal van Etam. Ik heb net het incident in één van onze winkels vernomen. We begrijpen uw emotie en betreuren wat er is gebeurd. Het staat in strijd met onze waarden.".

De studente wil het er echter niet bij laten en overweegt om aangifte te doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team