Zoeken

Marokkaanse mag begrafenis kleindochter in Frankrijk niet bijwonen

24 oktober 2019 - 20:30 - Wereld

©

Een 56-jarige Marokkaanse vrouw heeft de begrafenis van haar net overleden kleindochter in Frankrijk niet kunnen bijwonen.

Het consulaat van Frankrijk in Fez deed er maanden over om haar een visum te geven. Het kind was nog maar enkele weken oud. Haar grootmoeder had weken voor haar geboorten al een visumaanvraag ingediend.

Erwan Salque en zijn Marokkaanse vrouw Nadia hadden nochtans alle procedures gevolgd om op tijd een visum te verkrijgen voor de grootmoeder van hun dochtertje.

Est Républicain bericht dat de grootmoeder oorspronkelijk naar Frankrijk moest om haar dochter bij te staan na de bevalling en haar met haar pasgeboren baby te helpen. Het kind had echter ernstige gezondheidsproblemen en overleed toen ze nog maar anderhalve maand oud was.

Het meisje werd twee dagen later in Vandoeuvre in Frankrijk begraven. Het consulaat had pas de dag ervoor, dus maanden na de aanvraag, een visum aan de grootmoeder gegeven, waardoor het voor haar onmogelijk was om op tijd in Frankrijk te zijn.

Voor Erwan voelt het aan alsof hij en zijn gezin het slachtoffer zijn geweest van de islamofobe sfeer die in Frankrijk heerst. "Ik kan de manier waarop alles verliep niet accepteren. We voelen ons vernederd, beledigd.", verklaarde hij aan het blad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team