Zoeken

Verdwijning Jana in Syrië: stiefmoeder tot 14 jaar cel veroordeeld

25 november 2019 - 17:30 - Wereld

©

Jihane Makhzoumi werd eerder deze week door een Franse rechtbank tot 14 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor terrorisme, kinderontvoering en het achterlaten van een kind. De zaak gaat in beroep.

De jonge vrouw vertelde tijdens de rechtszaak dat ze veel spijt had van wat er was gebeurd en vroeg om vergiffenis aan de familie van Jana, maar ook aan haar ex-man en haar eigen familie.

Le Parisien bericht dat haar advocaten op een lichtere straf hoopten omdat Jihane "ziek is en aan een ernstige depressie lijdt".

Jihane verbleef van 2014 tot oktober dit jaar in Syrië. Ze vertrok samen met haar man, Eddy Leroux, een bekeerde Fransman, haar dochters van 3 en 5 jaar uit een eerste huwelijk, Jana, de dochter van haar man, en een vierde kind die het koppel samen kreeg. Ze keerde in oktober terug naar Frankrijk met haar drie kinderen maar de kleine Jana liet ze in Syrië achter.

De biologische moeder van Jana vecht al jaren om haar dochter terug te krijgen. Ilham Tarbouni is er zeker van dat de verdachte weet waar haar dochter is. Jihane houdt echter vol dat het kind na het overlijden van haar vader aan een Libische vrouw werd toevertrouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team