Zoeken

Frankrijk: Marokkaan veroordeeld voor mishandelen transgender

28 mei 2019 - 18:40 - Wereld

©

Een 23-jarige Marokkaan is in Frankrijk tot 10 maanden celstraf waarvan vier maanden voorwaardelijk veroordeeld voor de mishandeling van een transgender in een metrostation in Parijs.

Het slachtoffer, Julia Boyer, werd op 31 maart tijdens een demonstratie tegen het regime van Bouteflika door de twintiger aangevallen.

Volgens haar klacht werd ze uitgescholden, beledigd en herhaaldelijk in het gezicht geslagen door de verdachte. Een andere man greep in en wist een einde te maken aan de aanval.

De dader werd in Marokko geboren en heeft een Marokkaanse moeder en een Algerijnse vader. Hij leeft van baantjes in de bouw, de verkoop van sigaretten of verhuizingen. Hij kwam anderhalf jaar geleden in Frankrijk aan.

Tijdens de rechtszaak claimde de jongeman eerst dat hij onschuldig was. Hij vertelde vervolgens dat hij medicijnen had genomen en niet in een normale toestand was.

Naast zijn celstraf mag hij niet meer in de buurt van het slachtoffer komen en moet hij haar een schadevergoeding van 3500 euro betalen, alsook 4500 euro schadevergoeding aan drie verenigingen die zich burgerlijke partij hadden gesteld. Het slachtoffer is tevreden met het vonnis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team