Zoeken

Bejaarde Marokkaanse in Amersfoort op straat door drugsdealende zoon

1 juli 2020 - 11:00 - Wereld

©

Een bejaarde en ernstig zieke Marokkaanse vrouw dreigt uit haar woning in Amersfoort te worden gezet, omdat haar zoon de woning gebruikte voor drugshandel.

Het 74-jarige slachtoffer zit al drie maanden vast in Marokko vanwege de coronacrisis. Ze was naar het koninkrijk afgereisd om het graf van haar vorig jaar overleden echtgenoot te bezoeken.

De vrouw heeft Alzheimer en woont al 33 jaar in het huis. Ze keert binnenkort terug naar Nederland, maar zal bij haar aankomst niet naar huis mogen. Volgens haar advocaat Jaouad Zaim, is dat "inhumaan".

De gevolgen van een uitzetting zouden dramatisch kunnen zijn voor de oude vrouw. "Waar moet ze dan heen? Haar kinderen hebben zelf kinderen. En zie maar eens een woning te regelen na een uithuiszetting. Deze vrouw heeft verzorging nodig in haar eigen huis.", aldus Zaim.

Een petitie werd afgelopen weekend door familieleden en buurtbewoners gestart tegen de uithuiszetting van het slachtoffer.

In de woning ontdekte de politie op 21 februari 25 kilo gedroogde henneptoppen met een straatwaarde van 100.000 euro. De 30-jarige zoon van de vrouw werd samen met een medeplichtige in het huis gearresteerd. De autoriteiten denken dat de woning een schakel is in de drugshan­del waardoor het op 15 juni voor drie maanden werd gesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team