Zoeken

Britse wanhopig, baby al zes maanden in Marokko vast

17 augustus 2020 - 17:10 - Wereld

©

Tasneem Suleman is al zes maanden van haar baby gescheiden. De peuter is door de coronavirus pandemie in Marokko gestrand. De jonge moeder roept de Marokkaanse autoriteiten om hulp.

De jonge vrouw adopteerde de kleine Idris in 2019. Ze werkte toen als vrijwilligster in een weeshuis in Marokko. Haar zoontje was nog maar 6 dagen toen hij aan de stichting Rita Zniber werd toevertrouwd. Voor Tasneem was het liefde op het eerste gezicht. De adoptie werd drie maanden later officieel.

Tasneem deed in februari een visumaanvraag voor de kleine Idris. Ze keerde in maart alleen terug naar Groot-Brittannië voor haar werk. Ze zou de jongen zodra zijn visum in orde zou zijn, gaan ophalen. Maar Marokko besloot een paar dagen later zijn grenzen en luchtruimte te sluiten vanwege de pandemie.

In een petitie op Change.org schrijft Tasneem dat ze al zes maanden op een heropening van de grenzen wacht om haar zoon op te halen. "Zes maanden, of de helft van zijn jong leven, zijn voorbij. We hebben zijn eerste verjaardag, moederdag, de Ramadan en Eid ul-Adha met hem gemist.", aldus de wanhopige Britse.

"Alle ouders weten dat de eerste maanden van een baby uiterst belangrijk zijn. Ik ben bang dat we belangrijke interacties mislopen, evenals de individuele tijd en aandacht die mijn familie en ik hebben. Gescheiden zijn is oneerlijk voor mijn zoon en mij, vooral omdat het Brits visum er is en vliegreizen zijn toegestaan.", concludeert Tasneem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team