Zoeken

Zoon Driss Basri door VS naar Nederland uitgezet

26 juni 2020 - 12:40 - Wereld

©

Khalid Basri, de zoon van de voormalige Marokkaanse minister van Binnenlandse zaken Driss Basri, is uit de Verenigde Staten gezet na drie maanden in de gevangenis te hebben doorgebracht voor huiselijk geweld.

Assabah bericht dat de 27-jarige vrouw van Basri werd mishandeld omdat ze weigerde haar man te volgen in zijn pogingen om politiek asiel te verkrijgen in de Verenigde Staten.

Het koppel was in mei 2019 in Amerika aangekomen. Khalid Basri had kort daarop asiel aangevraagd. Zijn vrouw zag het echter niet zitten om haar familie in Marokko achter te laten en als politieke vluchteling in de VS te blijven.

De jonge vrouw vertelde dat zelf aan Aspen Daily News. Ze stelt niets mis te hebben gedaan in Marokko waardoor ze haar land ook niet wil ontvluchten. Ook zou ze de taal niet hebben kunnen leren vanwege het fysiek en psychologisch geweld waarvan ze het afgelopen jaar het slachtoffer was.

Een neef van de jonge vrouw besloot de mishandelingen naar buiten te brengen en de politie te waarschuwen. Khalid Basri zou zich nu in Nederland bevinden in afwachting van de heropening van de Marokkaanse grenzen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team