Zoeken

Duitse jeugdspeler overlijdt na vechtpartij met Marokkaan tijdens wedstrijd

5 juni 2023 - 23:00 - Sport

©

Een Berlijnse jeugdvoetballer is overleden na een vechtpartij met een Marokkaanse speler van een Franse club. De verschrikkelijke escalatie van geweld vond plaats tijdens de ‘Germany Cup’, op Pinksterzondag in Frankfurt.

"De 15-jarige overleed in het ziekenhuis als gevolg van ernstig hersenletsel," kondigden de politie en het Openbaar Ministerie in Main woensdag aan in een gezamenlijk persbericht. De ploegen JFC Berlin en het Franse FC Metz stonden tegenover elkaar op het veld van SV Viktoria Preussen 07, toen een verhitte discussie uitmondde in een vechtpartij. Volgens de krant Bild werd de jonge Berlijnse speler op de grond aangevallen door een 16-jarige Marokkaanse speler van de Franse club.

Lees ook: Marokko: doden en gewonden na voetbalnederlaag

Paul P. verloor onmiddellijk het bewustzijn. Hij is nog gereanimeerd door de brandweer van Frankfurt en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij hersendood werd verklaard. Er zal in de komende dagen een autopsie worden uitgevoerd om de exacte doodsoorzaak vast te stellen. De Marokkaanse speler wordt beschuldigd van "geweldpleging met de dood tot gevolg" en is in voorlopige hechtenis genomen.

Lees ook: Marouane Fellaini betrokken bij gevecht in Brusselse club

De twee voetbalclubs hebben hun medeleven betuigd naar aanleiding van de dood van Paul P. "Deze tragedie heeft de hele JFC-gemeenschap verrast en heeft onze harten diep geraakt. Paul, die deze herfst 16 jaar zou zijn geworden, was een buitengewoon persoon. Hij belichaamde de geest van JFC," schreef het team in Berlijn op woensdag. "Geweld op voetbalvelden moet stoppen... We zijn er kapot van", aldus de organisatoren van het toernooi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team