Zoeken

Marokkaanse voetbalbond veroordeelt "barbaarse" aanval op jeugdelftal in Algerije

11 september 2022 - 21:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft de "barbaarse agressie" veroordeeld, waarvan de spelers van het Marokkaanse U17-team tijdens de finale in Algerije het slachtoffer zijn geworden.

De Marokkaanse voetbalbond FRMF verklaarde op vrijdag 9 september een brief te hebben gestuurd naar de Arabische Voetbalunie. "Naar aanleiding van de onsportieve daden en de barbaarse agressie waarvan de Marokkaanse spelers van het U17-team slachtoffer zijn geworden aan het einde van de de Arab Cup tegenover hun Algerijnse collega’s, heeft de FRMF een brief gestuurd naar de Arabische Voetbalunie om uitdrukking te geven aan haar verontwaardiging over de brutale agressie vanwege Algerijnse spelers en van het publiek dat het veld was binnengedrongen," luidt de verklaring.

Lees ook: Arab U17 Cup: Marokkaanse spelers na wedstrijd tegen Algerije aangevallen (video)

De Marokkaanse voetbalbond wijst op de totale afwezigheid van veiligheidsagenten ter plaatse, terwijl er veel voetbalfans aanwezig waren tijdens de ontmoeting tussen de twee Maghreb-landen en sommigen van hen het veld waren binnengedrongen. Met de klacht eist de FRMF strenge maatregelen "in overeenstemming met de wetten en voorschriften inzake de beoefening van het voetbal".

Daarnaast zegt de voetbalbond dat ze "alle juridische middelen wil aanwenden om de rechten van de Atlas Welpen en het respect voor de beginselen van fair play te waarborgen, die tijdens de wedstrijd tussen de spelers van onder 17 jaar volledig ontbraken".

Lees ook: Marokkaans elftal onder 17 plaatst zich voor Afrika Cup 2019

In de Arab Cup-finale leidde het Marokkaans elftal met 1-0 tot Algerije in de 90ᵉ minuut de gelijkmaker scoorde. De wedstrijd vond plaats voor 20.000 toeschouwers en eindigde in een 1-1 gelijkspel. Algerije won de beslissende penalty-shootout met 4-2. Na de overwinning begaven een aantal spelers zich richting de Marokkaanse doelman om hem te slaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team