Zoeken

Marokkaanse verliest Belgische nationaliteit

28 februari 2021 - 12:40 - Wereld

©

Faiza H., weduwe van Feisal Yamoun, één van de oprichters van Sharia4Belgium, is vrijdag door de rechtbank in Brussel tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Ook werd besloten haar Belgische nationaliteit in te trekken.

De jonge vrouw had zich in 2013 bij Al Qaeda en vervolgens bij Jabhat Al-Nusra aangesloten. Ze werd bij verstek veroordeeld en zou zich nog steeds in Syrië bevinden.

Faiza H. reisde in 2013, na de geboorte van hun derde kind, haar man Feisal Yamoun, meer bekend als Abu Faris, achterna naar Syrië. Faiza H. zou na haar aankomst in Syrië meerdere andere vrouwen in België hebben aangemoedigd om hetzelfde te doen.

Feisal Yamoun overleed in 2014. Faiza H. hertrouwde toen met Ibrahim Z., lid van de terroristische beweging Jabhat Al-Nusra, tak van Al Qaeda. Met hem kreeg de jonge vrouw een vierde kind. Het koppel zou in het Noord-westen van Syrië wonen en zou nog steeds actief zijn bij de terroristische organisatie.

De rechtbank heeft Faiza H. voor deze feiten tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Ze zal, als ze naar België terugkeert, onmiddellijk worden gearresteerd. Haar Belgische nationaliteit is ze definitief kwijt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team