Zoeken

Weduwe medeoprichter Sharia4Belgium riskeert 5 jaar cel

30 januari 2021 - 20:00 - Wereld

©

Faiza H., de weduwe van Feisal Yamoun, één van de medeoprichters van Sharia4Belgium, riskeert vijf jaar cel. Ze was haar echtgenoot achterna gereisd naar Syrië om zich ook aan te sluiten bij terreurgroep Majlis Shura Al Mujahidin.

Het federaal parket heeft vrijdag een gevangenisstraf van 5 jaar gevorderd tegen Faiza H. Haar man, Feisal Yamoun, was medeoprichter van Shariah4Belgium, waarvan heel wat andere leden ook naar Syrië vertrokken. De organisatie indoctrineerde haar leden en cursisten via lezingen. Ook Faiza H. heeft er verschillende lessen gevolgd. In Syrië stond Yamoun samen met de Brit Anjem Choudary in voor internationale contacten en logistieke organisatie.

Faiza H. reisde in 2013, na de geboorte van hun derde kind, haar man achterna naar Syrië. Volgens het federaal parket heeft ze ook andere vrouwen in België aangemoedigd om naar Syrië te reizen. In een afgeluisterd telefoongesprek legt ze in detail uit aan twee vrouwen welke reisweg naar Syrië ze kunnen nemen. Na het overlijden van Feisal Yamoun hertrouwde Faiza H. met een andere Syriëganger. Volgens een recent rapport van de Belgische Staatsveiligheid zouden beiden zich in Noord-West-Syrië bevinden, waar ze deel uitmaken van Jabhat Al Nusra.

Het federaal parket eist een gevangenisstraf van 5 jaar tegen de vrouw en de vervallenverklaring van de Belgische nationaliteit. Het vonnis wordt uitgesproken op 26 februari.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team