Zoeken

Marokkaanse treksprinkhanen verwoesten Spaanse gewassen

11 juni 2022 - 11:00 - Wereld

©

Akkerbouw- en veeteeltbedrijven in Badajoz, in het zuidwesten van Spanje, zijn aangevallen en vernietigd door Marokkaanse treksprinkhanen, ook bekend als mediterrane sprinkhanen.

Deze sprinkhanen veroorzaken ernstige schade aan landbouw en veeteelt in Badajoz, vooral in het gebied La Serena aan de grens met Ciudad Real. De inwoners van Cabeza del Buey, Zarza Capilla en Peñasordo hebben te lijden onder de invasie van deze insecten, die alles vernietigen wat in hun weg komt. Dit leidt tot grote oogstverliezen en het verlies van voedsel voor weidedieren en andere graseters.

Lees ook: Marokko opnieuw bedreigd door sprinkhanenplaag

Deze invasie en migratie uit Marokko zou volgens de plaatselijke website Hoy, te wijten kunnen zijn aan klimaatschommelingen, zoals opeenvolgende hittegolven. Hierdoor kunnen de insecten zich gemakkelijker ophouden in vochtige gebieden, zoals stuwmeren. De maatregelen van het Directoraat-generaal Landbouw en Veeteelt ter bescherming van de planten, zijn voor deze weersomstandigheden ondoeltreffend gebleken. In de streek wordt veel biologische landbouw beoefend.

Lees ook: Noord-Marokko geteisterd door muggeninvasie

De landbouwers zijn overweldigd door de situatie, die al hun inspanningen tenietdoet. De invasie van Marokkaanse sprinkhanen heeft zich de laatste jaren uitgebreid in de regio. Volgens ramingen van de Raad van Andalusië zou deze regio ongeveer 400.000 hectare akkerland kunnen verliezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team