Zoeken

Marokkaanse tiener cel in voor diefstal horloge van 35.000 euro

9 september 2021 - 15:40 - Wereld

©

De strafrechtbank van Draguignan in Frankrijk heeft een Marokkaanse tiener tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat hij in Saint-Tropez een luxe horloge van de pols van een toerist had gestolen.

De feiten speelden zich af op 4 september in Saint-Tropez. Terwijl de Russische toerist vastzat in het verkeer en "nonchalant zijn linkerarm uit het raam van zijn voertuig had gestoken", werd hij beroofd van een Audemars-Piguet-horloge, ter waarde van 35.000 euro, meldt Nice-matin. Tarik M. is de dief. Gendarmes slaagden erin de jonge Marokkaan te arresteren, die nog in het bezit was van het dure horloge.

Lees ook: Vrouw in Frankrijk vindt minderjarige Marokkaan in haar huis

"Ik kan alleen zeggen dat het er twee waren en dat het deze was die aan mijn arm trok om mijn horloge te stelen," zei het slachtoffer in de rechtbank. "Ik kon niets doen met mijn autogordel om... Ik dank de gendarmes dat ze hem snel hebben kunnen tegenhouden".

In de beklaagdenbank erkent Tarik de feiten waarvan hij beschuldigd wordt. "Het was een Italiaan die me vroeg om dit te doen. Hij gaf me een pil en toen wist ik niet meer wat ik deed. Ik was als een drugsverslaafde. Zonder dat middel, zou ik nooit gestolen hebben", legt hij uit. Advocate Audrey Adjimi kent deze realiteit van niet-begeleide minderjarigen. "Een netwerk buit deze precaire jongeren uit," betreurt zij. "Het is frustrerend, maar ook al was hij niet gepakt, dan nog zou hij niet van deze diefstal hebben kunnen profiteren". Tarik werd veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team