Zoeken

Marokkaanse shishalounge in Rotterdam opnieuw doelwit van explosie: eigenaar woedend

22 juni 2024 - 13:00 - Wereld

©

De Rotterdamse shishalounge Villa Blanca is vrijdagmorgen opnieuw getroffen door een explosie. Het is de tweede keer in ruim vijf jaar dat de zaak het doelwit is van een aanslag. Eigenaar Saïd el Metalsi is woedend en eist dat de daders worden gepakt.

"De criminelen die ons dit aandoen moeten worden gepakt. Niet de ondernemers, de belastingbetaler, die hard moet werken om zijn geld te verdienen", zegt El Metalsi aan het AD vanuit Marokko, waar hij met zijn familie het Offerfeest viert.

Lees ook: Zeven doden bij explosie op schip in Marokkaanse haven

"Ik hoop dat de burgemeester inmiddels anders denkt (...) Uiteraard weet ik niet wie er achter deze aanslag zit. Ik heb ook geen problemen, met niemand. Ik snap ook niet wat de lol is om dit te doen. Ik was net bezig om het rolluik te laten vervangen, omdat het oude kapot is"

De explosie vond plaats rond 05:00 uur in de ochtend. De brandweer wist een beginnende brand te blussen. De gevel van de shishalounge is zwartgeblakerd en de deur ligt eruit. De straat lag bezaaid met glas.

Lees ook: Explosie Rotterdam: telefoon met drugslab-foto’s gevonden

Burgemeester Aboutaleb heeft nog niet gereageerd op de explosie. In 2018 sloot hij Villa Blanca na een eerdere explosie, maar de rechter oordeelde dat de zaak weer open mocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team